In juni 2019 werd An Janssens onze nieuwe dirigente.

Zij studeerde dwarsfluit, piano en zang aan de Stedelijke Muziekacademie te Wilrijk. Ze zette haar muziekstudies verder aan het Lemmensinstituut Leuven en het Koninklijk Conservatorium Brussel en behaalde haar Meesterdiploma voor zang en kamermuziek alsook haar pedagogisch diploma o.l.v. Dina Grossberger, Lena Lootens en Werner Van Mechelen. Om zich te vervolmaken volgde ze verscheidene meestercursussen bij o.a. Mia Besselinck, Stephanie Friede en Jard Van Nes. Momenteel laat ze zich coachen door Martine Reyners. Zij was mede-oprichtster van ’t Muziekburo vzw. Dit ensemble werkte verscheidene projecten uit waaronder “Das Weib macht keine Kunst, aber den Künstler”, in samenwerking met actrice Greet Samyn en regisseur Charlotte Vanhecke ( coproductie met het RITS).

Als soliste trad ze op met verscheidene ensembles waaronder Juniorenorkest Antwerpen, Jugendspiel-ensemble, Europachorakademie, Singakademie zu Berlin, Arti Vocali, Aquarius, Piuskoor en het Vlaams Muziektheater. Ze vertolkte o.a. de rol van Guillaume in Le secret de Fortunio van Offenbach, Rosina in La finta semplice van Mozart, Lia San in de operette Viktoria en haar Huzaar van Abraham. Ze werkte mee als soliste aan de uitvoering van de 8e symfonie van Henze met de Academia Santa Cecilia o.l.v. Vladimir Jurowski. In 2018 vertolkte ze voor het VMT de rol van Adelaide in de Vogelhandelaar en in 2019 vertolkte ze voor hetzelfde ensemble de rol ban Barbara in Een nacht in Venetië. Als liedzangeres werkt ze samen met verscheidene pianisten zoals Adriaan Jacobs, Jan Lust en Joris Lejeune.

Ze is regelmatig te gast als koorzanger bij de Koninklijke Muntschouwburg, Brussel. Daarnaast was ze vast verbonden aan Aquarius, kamerkoor met een warm hart voor hedendaagse muziek o.l.v. Marc Michael De Smet. Sinds 2003 is ze verbonden aan EuropaChorakademie-Görlitz waardoor ze geregeld samenwerkt met dirigenten als Sylvain Cambreling, Mark Minkowski, Michael Gielen, Paavo Järvi, Gustavo Dudamel en Kant Nagano. Met dit ensemble concerteert ze in de grote concertzalen als de Filharmonie Berlijn, Lincoln Center New York, Alte Oper Frankfurt, Radio Paris, Elbfilharmonie Hamburg, Alberthall London, Opera Real Madrid, Festspielhaus Baden Baden, Konzerthaus Luzern e.a. Zij werkte mee aan de producties van o.a. La Traviata o.l.v. Daniel Harding en Die Entführung aus dem Serail o.l.v. Marc Minkowski tijdens het Festival d'Art Lyrique d'Aix-en-Provence. 

Ze werkte met verscheidene Belgische en Duitse ensembles als Vlaams Radiokoor o.l.v. Hervé Niquet, Capella Sancti Michaelis o.l.v. Erik Van Nevel, Il Fondamento, o.l.v. Paul Dombrecht,  I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen, Konzertchor Darmstadt en de internationale Bachakademie Stuttgart o.l.v. Helmuth Rilling. Ze werkte mee aan de DVD-productie Lohengrin o.l.v. Kent Nagano en aan de DVD-productie van het requiem van Verdi o.l.v. Placido Domingo. Ze was geregeld te gast als koriste bij zomeropera Alden Biesen.

Als stemcoach is ze vast verbonden aan het gemengd koor Arti Vocali, o.l.v. Dirk De Nef. Ze werkt geregeld als stempedagoge samen met verscheidene amateurkoren in opdracht van Koor en Stem. Ze was jurylid voor o.a. het Provinciaal Koortornooi West-Vlaanderen.  Door de jaren heen bouwde ze haar eigen zangklas uit. Regelmatig geeft ze workshops zang in NOVONOV, Hoboken en Kaleidoscoop, Mortsel.
Naast VoKem is zij dirigente van het ITG-koor verbonden aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Antwerpen en dirigente van VOKALIA, Campuskoor KUL departement Sint-Andries, Antwerpen. Sinds 2017 is ze koorleidster van het Vlaams Muziektheater Heist-op-den-berg. Ze werkte als gastdirigente samen met o.a. kamerkoor TOURDION Leuven en VOX TEMPORALIS Antwerpen. Sinds mei 2019 is ze een van de nieuwe dirigenten van gemengd koor MUSICAMI uit Mortsel.

Vorige dirigenten:

Stichter dirigent Jos Peeters gaf in januari 1997 zijn dirigeerstok door aan Jef Braekmans. Jef probeerde met het koor een zo ruim mogelijk repertorium te verkennen en uit te voeren. Onder zijn leiding voerde VoKem telkens nieuwe en voornamelijk minder bekende werken uit. De "Lukas-Passion 1744" van Georg Philipp Telemann was zijn laatste project. 15 jaar heeft hij zich ingezet voor ons koor. 

In januari 2012 nam de jonge dirigent Michiel Delanghe (°1987) voor 1 jaar de fakkel over. Jef Braekmans nam terug tijdelijk de leiding van de repetities op zich terwijl we samen met hem op zoek gingen naar een nieuwe dirigent.

Deze zoektocht bracht ons bij Donia Surowiec. Zij ging met veel enthousiasme van start in september 2013. Zij kon gedurende 4 jaar VoKem inspireren en motiveren om samen te zwoegen en ook te genieten van het resultaat! Het "Elias" oratorium van Felix Mendelssohn Bartholdy was een hoogtepunt. "Barok' n Roll" was haar laatste project met VoKem.

Vanaf september 2017 heeft Mannu Wuyts gedurende negen maanden de artistieke leiding van Vokem op zich genomen om het "Italiaans barokconcert" voor te bereiden. De uitvoering op 6 mei 2018 in Merksem werd een succes. Na dit project ging VoKem in september 2018 voor 1 jaar verder onder leiding van Jan Melaerts.